[:nl][vc_row type=”in_container” bg_color=”#f8f8f8″ scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”50″ bottom_padding=”50″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_gallery type=”flexslider_style” images=”203″ onclick=”link_image” img_size=”600×300″][vc_column_text]In het kader van het project “Textiel Opnieuw” is onder leiding van Texperium en in samenwerking met een aantal partijen onderzocht welke mogelijkheden en moeilijkheden er zijn om een textielproduct uit gerecyclede vezels van uniformen in de markt te zetten. WE-Fashion heeft in het project een grote rol vervult door zowel het ontwerp te maken als uiteindelijk ook het product, een trui en een vest, in hun winkels te verkopen. De productie werd begeleid door RE-MO, die de kleding ook heeft voorzien van de zogenaamde RE-MO Key, een QR-code die verwijst naar de productiestappen en de milieuwinst die wordt bereikt door het gebruik van gerecyclede grondstoffen.

Texperium heeft zowel opzet van het project, de begeleiding en in de rapportage van het project op zich genomen, hierbij financieel ondersteund door een bijdrage van Agentschap NL. Daarnaast heeft Texperium de vezels voor het project geleverd. Hiervoor zijn afgedankte uniformen gesorteerd, geshreddered en vervolgens op een fijnopener in spinbare vezels omgezet. Deze vezels zijn vervolgens gebruikt voor het produceren van een kwalitatief hoogstaand garen. Door ca 50% nieuwe vezels (viscose en polyester) bij te mengen kon een goede kwaliteit garen worden ontwikkeld. Dit garen is vervolgens gebruikt in de productie van breisels voor de truien en de vesten.

In totaal zijn ongeveer 3000 herentruien en 3000 herenvesten gemaakt, die vanaf midden augustus 2013 bij WE-Fashion in de winkels en ook via internet zijn verkocht. Een mooi succes waar het motto van Texperium dat textielrecycling duurzaam, kwalitatief hoogstaand en winstgevend moet zijn in de praktijk is gebracht.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][:]