[:nl][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Het SIA-RAAK project Going Eco, Going Dutch levert een bijdrage aan de verduurzaming van de textielketen door regionale bedrijven te laten samenwerken met kennisinstellingen als Saxion en ArtEZ om zo lokaal geproduceerde vezels te verwerken tot garens, weefsels en breisels. Deze worden vervolgens ontwikkeld tot hoogwaardige producten voor de mode- en interieurbranche en leveren zo een bijdrage aan het opzetten van een circulaire textielketen.

De productie van textiel in verre landen is ondoorzichtig en vindt vaak onder erbarmelijke omstandigheden plaats. Nederlandse producenten en (mode)labels krijgen nauwelijks greep op het productieproces daar. Bovendien missen ze het contact met de stofproducenten en de (vakmatige) dialoog over hoe een stof eruit zou moeten zien. Jonge, duurzame ontwerpers, maar ook gevestigde bedrijven zijn op zoek naar duurzame, alternatieve stoffen die na gebruik van de consument ook weer via recycling in de keten kunnen worden teruggebracht. Daarbij hebben ze behoefte aan monitoring en ondersteuning in het vinden van marketing- en duurzame designoplossingen. Het doel van dit project is om garens, weefsels en breisels te ontwikkelen van duurzame, lokaal geproduceerde textiele vezels en deze te verwerken tot marktklare (mode)producten. Dit gebeurt door de hele keten onder de loep te nemen.

Going Eco, Going Dutch loopt van 1 september 2015 tot en met 31 augustus 2017

Dit project wordt gedaan in samenwerking met:
Stichting Texperium – Stexfibers – De Reuver – Van de Acker – Enschede Textielstad – I-did – Beddinghouse – Collectie MeH/ ’t Niejboer – Maison the Faux – Moyzo – Tous les Chéris – Provincie Gelderland.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][:]