Skip to content

Onderzoekstrajecten

initiatieven om

textiel recycling
te omarmen

Onze ambitie is om initiatieven voor textiel recycling te omarmen en mogelijk te maken door kennis, ervaring en ondersteuning te bieden. In 2009 zijn we van start gegaan als open kennis- en innovatiecentrum voor hoogwaardige textielrecycling. Directe aanleiding was de zichtbare groei van de textiele afvalstoom, de verwachting dat de hoeveel textielafval zijn blijven groeien en het gebrek aan kennis voor hoogwaardig hergebruik van textiel. Inmiddels zit onze kracht in het bundelen van functionaliteiten en kennis die samen meerwaarde creëren en zorgen voor optimaal hergebruik en recycling van textiel.

Wat is een onderzoekstraject?

Een onderzoektraject bij Texperium is gericht op het uitvoeren van onderzoek en proef projecten om de mogelijkheden van hergebruik van textiel grondstoffen te ontdekken en eventueel te verbeteren.

De trajecten hebben ongeveer een looptijd van een jaar en zijn onderzoek en ontwikkeling intensief. Het is gericht op productontwikkeling en het onderzoeken naar de mogelijkheden voor hergebruik van textiel grondstoffen in een pre-commercieel stadium.

Denk hierbij aan:Het onderzoeken of jou textiele afvalstroom geschikt is voor hoogwaardig hergebruik
Product ontwikkeling uit jouw textielafval voor bedrijf gerelateerde doeleindenOnderzoek naar recycling kwaliteit van jouw textiel afvallen

Kortom: Onderzoek gericht, experimenteel en haalbaar op kort termijn resultaat.

Voor meer vragen kunt u een e-mail sturen naar info@texperium.eu onder vermelding van Onderzoekstraject.

nl_NLDutch