HNST een radicaal andere jeanscollectie

HNST een radicaal andere jeanscollectie!

OVER DE COLLECTIE
Als trotste project partner delen wij u graag mee dat de allereerste HNST jeanscollectie vanaf 22 maart 2018 verkrijgbaar is via https://www.letsbehonest.eu/. De collectie omvat acht duurzame stukken, een tuinbroek en drie jeans modellen voor vrouwen, een spijkerjas en drie broeken voor mannen.

Het denimdoek voor de collectie is gemaakt van uitsluitend hernieuwbare en natuurlijke materialen, met het momenteel maximaal haalbare percentage aan gerecycleerde grondstoffen. De HNST jeansstof bestaat uit 56% gerecycleerde denim, 23% katoen en 21% Tencel©, een restproduct uit de houtindustrie. Deze samenstelling garandeert een stevige jeans die ook duurzaam in gebruik is.

De kleuring van het doek is belangrijk voor de radicaal andere jeans van HNST. Binnen de textielindustrie is het kleurproces van jeans namelijk een van de allergrootste vervuilers. Met de Smart-IndigoTM die HNST gebruikt, worden
elektrocellen ingezet om het indigopoeder op de jeansvezels te fixeren. Dat proces maakt vervuilende chemische stoffen overbodig.

Alle details van de jeans zijn ook onder de loep genomen. Voor elk draadje, elke knoop en ieder label van de 8 kledingstukken vond HNST een  circulaire oplossing, en dat voornamelijk binnen de Europese grenzen:

  • Cradle-to-Cradle Gold stikgaren: gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar polyester. Het Cradle-to-Cradle Gold certificaat houdt in dat de volledige herkomst van het product van naaldje tot draadje getraceerd kan worden.
  • 100% gerecycleerde binnenzakken van in Vlaanderen gemaakt garen, samengesteld uit de helft oude witte t-shirts en de helft Tencel©, een restproduct van de houtindustrie. (mede ontwikkeld in de proeffabriek van Texperium)
  • Herbruikbare knop met schroefsysteem die je gewoon van de ene op de andere broek kan schroeven.
  • Label achteraan van jacron: gemaakt van biologisch afbreekbaar, papierachtig materiaal, dat zowel GOTS- als FSC-gecertificeerd is.
  • Geborduurde rivetten voor de zakken: even stevig als hun 140 jaar oude metalen tegenhanger, én ze kunnen samen met de jeans gerecycleerd worden.
  • Versteviging van het kruis: speciaal voor de fietsers voorziet HNST een extra stuk stof ter hoogte van het kruis om scheuren tegen te gaan!

Om ervoor te zorgen dat de HNST jeans een circulair leven kan blijven leiden, neemt het label ze na jaren gebruik graag terug. Wie de jeans opnieuw inlevert aan HNST, krijgt dan ook een fijne korting van € 15 op de aankoop van een nieuw exemplaar!

Partner die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van HNST zijn:
A stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Vlaanderen circulair, Pinkeye, de Collectie, Opnieuw & Co, Texperium, Textielstad Enschede, ESG en Italdenim.