[:nl]

HNST een radicaal andere jeanscollectie!

OVER DE COLLECTIE
Als trotste project partner delen wij u graag mee dat de allereerste HNST jeanscollectie vanaf 22 maart 2018 verkrijgbaar is via https://www.letsbehonest.eu/. De collectie omvat acht duurzame stukken, een tuinbroek en drie jeans modellen voor vrouwen, een spijkerjas en drie broeken voor mannen.

Het denimdoek voor de collectie is gemaakt van uitsluitend hernieuwbare en natuurlijke materialen, met het momenteel maximaal haalbare percentage aan gerecycleerde grondstoffen. De HNST jeansstof bestaat uit 56% gerecycleerde denim, 23% katoen en 21% Tencel©, een restproduct uit de houtindustrie. Deze samenstelling garandeert een stevige jeans die ook duurzaam in gebruik is.

De kleuring van het doek is belangrijk voor de radicaal andere jeans van HNST. Binnen de textielindustrie is het kleurproces van jeans namelijk een van de allergrootste vervuilers. Met de Smart-IndigoTM die HNST gebruikt, worden
elektrocellen ingezet om het indigopoeder op de jeansvezels te fixeren. Dat proces maakt vervuilende chemische stoffen overbodig.

Alle details van de jeans zijn ook onder de loep genomen. Voor elk draadje, elke knoop en ieder label van de 8 kledingstukken vond HNST een  circulaire oplossing, en dat voornamelijk binnen de Europese grenzen:

  • Cradle-to-Cradle Gold stikgaren: gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar polyester. Het Cradle-to-Cradle Gold certificaat houdt in dat de volledige herkomst van het product van naaldje tot draadje getraceerd kan worden.
  • 100% gerecycleerde binnenzakken van in Vlaanderen gemaakt garen, samengesteld uit de helft oude witte t-shirts en de helft Tencel©, een restproduct van de houtindustrie. (mede ontwikkeld in de proeffabriek van Texperium)
  • Herbruikbare knop met schroefsysteem die je gewoon van de ene op de andere broek kan schroeven.
  • Label achteraan van jacron: gemaakt van biologisch afbreekbaar, papierachtig materiaal, dat zowel GOTS- als FSC-gecertificeerd is.
  • Geborduurde rivetten voor de zakken: even stevig als hun 140 jaar oude metalen tegenhanger, én ze kunnen samen met de jeans gerecycleerd worden.
  • Versteviging van het kruis: speciaal voor de fietsers voorziet HNST een extra stuk stof ter hoogte van het kruis om scheuren tegen te gaan!

Om ervoor te zorgen dat de HNST jeans een circulair leven kan blijven leiden, neemt het label ze na jaren gebruik graag terug. Wie de jeans opnieuw inlevert aan HNST, krijgt dan ook een fijne korting van € 15 op de aankoop van een nieuw exemplaar!

Partner die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van HNST zijn:
A stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Vlaanderen circulair, Pinkeye, de Collectie, Opnieuw & Co, Texperium, Textielstad Enschede, ESG en Italdenim.[:en]

HNST a radical different jeans!

ABOUT THE COLLECTION
As proud partner of HNST we like to announce that the first radical different an sustainable jeans can be order from 22 March 2018 via https://www.letsbehonest.eu/. The jeans collection consist out of eight pieces; an overall, three woman jeans, an male jeans-jacket and three men jeans.

The denim cloth used for the collection is made of renewable and natural materials consist out of the highest amount recycled materials. The cloth consist out of 56% post-consumer recycled denim, 23% cotton and 21% Tencel©, a leftover from the wood industry. This composition guarantees solid jeans that are sustainable and durable in use.

The color process is most important for HNST  radical different jeans collection. Within the textile industry the coloring process of jeans is one of the biggest pollution. HNST uses Smart-IndigoTM techniques for the coloring. Smart-IndigoTM use electro cells to fix the indigo powder on the jeans. That process makes pollution chemicals unnecessary.

Al the details in the jeans collection had have extra attention and they are made sustainable as possible. Each thread, button or label of the eight pieces had have a sustainable solution mostly out of the European area:

– Cradle-to-Cradle Gold stitching yarn: made of 100% biodegradable polyester. The yarn is Cradle-to-Cradle Gold certificated which means that the complete origin of the garment can be traced from needle to stitch.
– 100% recycled inner pocket cloth of yarns spun in Flanders consisting out of 50% recycled post-consumer white t-shirts ans 50% Tencel©. Texperium took her part in the developing of this yarns and the yarns used for the jeans cloth.
– Reusable buttons with screw system so u can use it from one jeans to an other.
-Brand label of jacron: mado of biodegradable paper lookalike material with  GOTS  and FSC certification.
– Embroidered  rivets for the pockets: even solid and strong as their 140 years old metal counterpart. Because of the embroidering the rivets can be recycled together with the jeans cloth without the occurrence of residual flow.
– Reinforcement of the cross: special development for cyclists. HNST provides an extra piece of fabric at the height of the cross to prevent tearing.

In order to ensure that HNST product are circular, the brand/label will gladly take your product back after years of use. If you hand in your jeans at HNST, you will receive a nice discount of €15 on the purchase of a new pair of jeans.

Partner of HNST:
A stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Vlaanderen circulair, Pinkeye, de Collectie, Opnieuw & Co, Texperium, Textielstad Enschede, ESG en Italdenim.[:]

Recommended Posts