[:nl]We kunnen wel stellen dat jeans onmisbaar zijn in de hedendaagse garderobe. Het is dan ook niet gek dat bijna iedereen een favoriete spijkerbroek heeft die van slijtage uit elkaar valt. Nu geeft HRVST jou de kans om die versleten jeans een tweede leven te geven. Antwerpenaar Tom Duhoux gaat namelijk de uitdaging aan om meest duurzame jeans ter wereld te maken en Texperium werkt daar graag aan mee. Samen met enkele duurzame partners is Tom Duhoux (oprichter van het duurzame denim label HRVST) erin geslaagd om een garen te ontwikkelen van 50% oude gerecyclede jeans vezels, aangevuld met Tencel.

In december plant HRVST de eerste prototypes klaar te hebben. Diezelfde maand start de voorverkoop, waarna de eerste collectie geleverd wordt in het voorjaar van 2018. In februari en maart is HRVST ook te vinden bij De Nieuwe Natie in de Antwerpse Stadsfeestzaal. meer info: www.HRVST.be

Wil jij een tweede leven geven aan je versleten jeans, dan kun je deze van 16 t/m 30 september inleveren tijdens de inzamelingsactie. De binnen gebrachte jeans zullen vervolgens gerecycleerd worden en verwerkt tot garen. De jeans kunnen ingeleverd worden bij; De Collectie (Antwerpen), Cirkle.be (Brussel, Gent, Leuven, Antwerpen)  en extra inzamelpunten zijn te vinden via hrvst.be/timetoharvest.

Meer informatie over HRVST, de meest duurzame jeans ter wereld. Knack weekend schreef een interessant artikel:

 [:]

Recommended Posts