[:nl]Pure Energie plaatst 2.100 zonnepanelen bij Texperium. Texperium vergroend haar energieverbruik met de plaatsing van 2.100 zonnepanelen op het bedrijfsdak in Haaksbergen. Hiermee is dit een van de grootste Solarprojecten in Twente. Pure Energie voert het project uit in opdracht van BVH-Vastgoed. De groene stroom die de zonnepanelen opwekken wordt rechtstreeks geleverd aan Texperium en Frankenhuis.

Duurzaamheid staat centraal
Bij Texperium, een open innovatiecentrum voor hoogwaardige herverwerking van textiel is de aanleg van de 2.100 zonnepanelen deze week van start gegaan. Op het bedrijfsdak in Haaksbergen wordt jaarlijks 474.000 kWh groene stroom opgewekt, dit staat gelijk aan een besparing van 221.832 kilo CO². “Hiermee creëren we een optimale benutting van de zon, en dit past uitstekend in onze bedrijfsvoering waarin duurzaamheid absoluut centraal staat”, aldus Peter Bos, voorzitter Stichting Texperium.

Pure Energie, groenste energie van Nederland
“Het grote solardak is ambitieus en een geweldig voorbeeld voor andere Twentse bedrijven”, aldus duurzaam ondernemer Alfons Wispels van Pure Energie. “We zijn trots als groenste energiebedrijf om samen met Texperium bij te dragen aan een beter milieu. Immers door het gebruik van duurzame bronnen als zon en wind, wordt de CO² footprint van bedrijven steeds kleiner. Een mooie stap in de groene richting!”

Over Texperium
De Stichting Texperium is opgericht om de verwerking van textiele afvallen tot producten met toegevoegde waarde te bevorderen. Texperium wil een flinke impuls geven aan de ontwikkeling van technologie voor recycling en productontwikkeling met herwonnen vezels. Dit moet leiden tot de productie van nieuwe, hoogwaardige producten. Hiervoor brengt Texperium sorteerders, herverwerkers en (textiel)producenten samen.

Pure Energie levert 100% groene stroom aan huishoudens en bedrijven uit eigen wind- en zonprojecten van Nederlandse bodem. Een puur Hollands, duurzaam en uniek concept dat niet onopgemerkt is gebleven: de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu hebben Pure Energie als enige al drie keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Pure Energie, energie waar je blij van wordt.

Aanvullende contactgegevens Texperium
Peter Bos
Voorzitter Stichting Texperium
06-53386586

Aanvullende contactgegevens Pure Energie
Mandy Wolthuis
Marketing & Communicatie
053-4341200, 06 34716123[:]

Recommended Posts